Nytt jobb

Du är ditt varumärke och representant och i tider som dessa är det viktigt att du slipar på din presentation av dig själv med högsta noggrannhet. Du får en chans att göra ett första intryck och därför är det oerhört viktigt att du är väl förberedd. För att underlätta jobbsökandet rekommenderar vi att du använder dig utav olika jobbdatabaser på nätet. Det är inte bara Arbetsförmedlingens platsbank som gäller nu för tiden. Har du lite mer kompetens är det oftast bättre att gå direkt till ett rekryteringsföretags databas. Låt säga att du är intresserade av att hitta lediga jobb i Örebro, gå då in på TNG.se och använd deras sök- och filtreringsfunktion för att hitta jobb som passar dina meriter.

Att skapa ett professionellt rykte

Det är lönsamt att skapa en profil som tydligt berättar vad du har att erbjuda arbetsmarknaden. Om du behöver hjälp med att formulera ett attraktivt personligt brev och CV kan en jobbcoach hjälpa dig med det. Innan du blir kallad på en intervju gör du ett första intryck i skrift och det skrivna intrycket är avgörande för om du blir kallad på intervju eller inte. Förutsatt att arbetsgivaren inte kontaktar dig på telefon innan den ens har läst dina merithandlingar, vilket är ytterst sällsynt.

Personligt brev

Det personliga brevet ska på ett så kortfattat sätt som möjligt beskriva så mycket som möjligt om dig som person och varför du vill jobba på det företag som du sökt jobb på. Det kan verka komplext, men är fullt möjligt med kreativt tänkande. Skräddarsy med fördel det personliga brevet för varje tillfälle som du söker jobb, det ökar din trovärdighet och visar på ett seriöst engagemang. Försök att få med dem aspekter som du anser vara viktiga i din professionella roll, det kan handla om punktlighet, arbetsmoral, ambitioner eller kreativitet.

Din personliga mediabild

I dagens media samhälle är det vanligt att arbetsgivare kollar upp personer på sociala medier och på diverse sökmotorer. Därför kan det vara bra att själv söka på sitt namn så att man vet vilken mediabild man har. Kanske har någon taggat dig i en ofördelaktig bild, då kan du be personen att plocka bort den så att du undanröjer eventuella missförstånd. Det är som du förstår, viktigt hur man uppträder och framstår på internet i synnerhet eftersom att det mesta går att hitta och tyvärr tolkas fritt.